neopallet logo مشاوره
Plastic pallets

انواع پالت پلاستیکی و ویژگی‌های آن که باید بدانید!

سحرخدیوی

شاید پیش آمده باشد که به یک انبار صنعتی که محصولات متنوعی عرضه می‌کند، مراجعه کرده باشید. پس حتما می‌دانید که دسته‌بندی محصولات مختلف با کمک پالت، تا چه اندازه اهمیت دارد. چون وقتی مشتریان مختلف، یک یا چند محصول را سفارش می‌دهند، کارکنان انبار باید بتوانند به سرعت محصولات مورد نظر را جداسازی کرده و برای ارسال آماده نمایند.

در واقع پالت‌ها وسیله‌ای هستند که برای انبار کردن کالاها یا جابجایی آنها به وسیله لیفتراک یا جک‌پالت به کار می‌روند. پالت‌ها در جنس‌های متفاوتی تولید می‌شوند که یکی از آنها، پلاستیک است. پالت پلاستیکی مانند سایر انواع پالت، کمک موثری در سامان بخشیدن به فضای انبار می‌نماید. در ضمن این نوع پالت، ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارد.

ما در این مقاله انواع پالت‌های پلاستیکی و کاربرد هر یک را بررسی می‌کنیم و مزایا و معایب آنها را برخواهیم شمرد. پس تا پایان این مقاله از نئوپالت، همراه ما بمانید.

همه چیز در مورد پالت پلاستیکی

در ابتدا لازم است با تاریخچه پالت‌های پلاستیکی آشنا شویم و خواستگاه این وسیله کاربردی را بشناسیم.

تاریخچه پالت‌های پلاستیکی

شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید اولین نسخه‌های پالت‌های پلاستیکی که مورد استفاده قرار گرفته‌اند، محدود به یونان و هلند امروزی بوده‌اند. اما به مرور، با ظهور تکنولوژی‌های جدید و ثبت اختراعات در گوشه و کنار جهان، سیستم انبارداری و قفسه‌بندی در صنعت بسته‌بندی نیز تکامل یافت. تا قبل از دهه ۱۹۵۰ میلادی، بازار صنعت حمل‌ونقل توسط پالت‌های چوبی تسخیر شده بود. در نتیجه بیش از نود درصد از پالت‌ها از جنس چوب بودند.

در مورد انواع پالت بیشتر بخوانید: پالت چیست؟ معرفی انواع پالت برای حمل و جابجایی

اما رفته‌رفته، انواع مختلف پالت پلاستیکی توانستند نظرها را به سمت خود جلب نمایند. در ابتدا پالت‌های پلاستیکی که برای انبارداری عرضه می‌شدند، طراحی بسیار ساده‌ای داشتند و شبیه یک سینی بودند. اما به تدریج، طراحان صنعتی نیز دست‌به‌کار شدند و طرح‌های جدید و جذابی را برای تولید پالت‌های پلاستیکی ارائه نمودند.

پلاستیکی
انواع پالت پلاستیکی در ابعاد، اندازه‌ها و رنگ‌های مختلف برای جداسازی اجناس مختلف در انبارها کاربرد دارند.

تکامل پالت‌های پلاستیکی تا به امروز ادامه داشته و ما شاهد آن هستیم که انواع مختلف پالت پلاستیکی می‌توانند نیازهای مختلف انبارداران را برطرف کنند. از انواع پالت‌های کشویی گرفته که برای انبار کردن محصولات در یک فضای بسته ایده‌آل هستند تا پالت‌های پایه‌دار که مثل جعبه‌های بدون سقف روی هم چیده می‌شوند، می‌توانند به راحتی به یک فضای شلوغ نظم و ترتیب بدهند.

انواع پالت پلاستیکی

به‌طور کلی پلاستیک خاصیت شکل‌پذیری بسیار بالایی دارد و از انعطاف بالایی برخوردار است. بنابراین شما می‌توانید پلاستیک را تقریبا با هر قالبی که بخواهید، تولید کنید و محصول مورد نظر خود را بسازید. به همین علت محصولات پلاستیکی از جمله پالت‌ها، از نظر طرح و مدل، تنوع بالایی دارند. در ضمن هر کدام از انواع پالت‌های پلاستیکی، دارای خصوصیاتی هستند که باعث می‌شود در یک زمینه خاص، کاربرد بیشتری داشته باشند. انواع پالت پلاستیکی عبارتند از:

 در ادامه به هر کدام از انواع پالت پلاستیکی خواهیم پرداخت:

پالت کشویی

به احتمال زیاد شما هم این نوع پالت را در مکان‌های مختلفی دیده‌اید. به‌طور مثال، در اکثر داروخانه‌ها برای تفکیک داروها، از پالت کشویی بهره گرفته می‌شود. به‌علاوه، در بسیاری از خانه‌ها، برای نگهداری اشیاء خرده‌ریز، از این نوع پالت‌ها و البته در ابعاد کوچک، استفاده می‌کنند.

پالت پایه‌دار

این دسته از پالت‌ها به لطف پایه‌ای که در قسمت زیرین خود دارند، می‌توانند به راحتی روی یکدیگر سوار شده و یک قفسه پلاستیکی در ابعاد دلخواه تشکیل دهند. پالت‌های پایه‌دار سقف ندارند. همین موضوع باعث می‌شود که دسترسی به ابزار و وسایل درون آنها راحت‌تر باشد.

9 4
برای تشکیل قفسه توسط پالت پلاستیکی پایه‌دار، کافیست پند پالت را روی هم چید. بسته به فضای انبار یا فروشگاه، می‌توان چند ردیف از این پالت‌ها را کنار هم قرار داد تا برای نگهداری لوازم و ابزارها، مورد استفاده قرار گیرند.

پالت قابل‌حمل

یکی از محبوب‌ترین انواع پالت‌های پلاستیکی، پالت‌های قابل‌حمل هستند. این پالت‌ها نیز قابلیت نصب روی یکدیگر را دارند. اما به دلیل نوع طراحی که دارند، حمل‌شان هم بسیار راحت است. همین امر باعث می‌شود این نوع پالت پلاستیکی برای افرادی مثل تعمیرکاران که دائم در رفت و آمد هستند، مناسب باشد. در ضمن این نوع پالت در کارخانجات در ابعاد متفاوت، برای انبارداری و حمل‌ونقل کالاها هم به کار گرفته می‌شود.

مزایای استفاده از پالت‌های پلاستیکی

پالت‌های پلاستیکی در مقایسه با پالت‌های چوبی یا فلزی، ویژگی‌های متمایزی دارند. در این بخش، خلاصه‌ای از مهم‌ترین مزایای استفاده از انواع پالت پلاستیکی را شرح خواهیم داد:

وزن سبک

فرقی ندارد پالت‌های پلاستیکی را در منزل شخصی خود به کار می‌گیرید یا در یک کارگاه تولیدی یا حتی در یک فروشگاه. در هر صورت سبک بودن قفسه ابزار، یک مزیت مهم به حساب می‌آید. چراکه سبک بودن پالت‌های پلاستیکی، در هنگام نصب اولیه یا در زمان جابجایی، کار شما را راحت خواهند کرد.

پلاستیکی سبک 2
پالت‌های پلاستیکی سبک هستند و جابجایی آنها راحت است.

ماندگاری بالا

پالت‌های پلاستیکی در برابر عوامل محیطی مانند گرما، سرما، رطوبت، خشکی، اکسیده شدن و سایش، کاملا مقاوم هستند. این پالت‌ها حتی بعد از گذشتن ده‌ها سال نیز کیفیت خود را از دست نمی‌دهند. همین امر باعث می‌گردد تا وقتی یکی از انواع پالت پلاستیکی را خریداری می‌کنید، مطمئن باشید تا چند سال آینده، نیازی به پالت جدید نخواهید داشت.

قابلیت شستشو

این ویژگی، پالت پلاستیکی را از سایر پالت‌ها مانند پالت چوبی متمایز می‌سازد. به همین خاطر در محیط‌هایی که بهداشت و پاکیزگی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، از پالت‌هایی با جنس پلاستیک استفاده می‌نمایند. به عنوان مثال داروخانه، بیمارستان یا درمانگاه‌ها، مراکزی هستند که این نوع پالت را به کار می‌گیرند.

قیمت ارزان

می‌توان گفت مهم‌ترین مزیت استفاده از پالت‌های پلاستیکی برای انبارداری و قفسه‌بندی، قیمت ارزان آنهاست. به‌ویژه اگر بخواهید پالت در تعداد انبوه بخرید،‌ تفاوت قیمت پالت‌های پلاستیکی با پالت‌های چوبی یا فلزی بسیار زیاد خواهد بود.

تنوع بالا

به دلیل قابلیت شکل‌پذیری پلاستیک، پالت‌های پلاستیکی، از نظر طرح و مدل، تنوع بسیار بالایی دارند. علاوه بر تنوع مدل، تنوع رنگ نیز در انواع پالت پلاستیکی در صنعت بسته‌بندی و نظم دادن به انبار، از اهمیت بالایی برخوردار است. چون می‌توان محصولات مشابه را در قفسه‌های هم‌رنگ نگهداری کرد. این موضوع در پیدا کردن محصولات مشابه در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به‌ویژه در انبارهای بزرگ با محصولات متنوع، بسیار کلیدی است.

پالت پلاستیکی رنگی
یکی از ویژگی‌های بارز پالت پلاستیکی که به انبارداران در انبارهای بزرگ کمک می‌کند کالا را پیدا کنند، استفاده از یک رنگ خاص برای کالاهای مشابه است.

نصب راحت

انواع پالت‌های پلاستیکی به گونه‌ای طراحی و ساخته می‌شوند که شما بتوانید بدون استفاده از ابزار خاصی، آنها را نصب کنید. در واقع می‌توان مطابق با میل و سلیقه شخصی، پالت‌ها را روی هم سوار کرد یا با استفاده از شیارهایی که در کنار آنها تعبیه شده، یک قفسه کشویی ساخت. گاهی هم پالت‌ها روی یک پنل از پیش آماده قرار می‌گیرند که نصب پالت‌ها را بسیار راحت و سریع خواهد کرد.

معایب پالت‌های پلاستیکی

حال که با مزایای انواع پالت پلاستیکی آشنا شدیم، وقت آن است که معایب آن را نیز بررسی کنیم:

کاربرد پالت پلاستیکی در صنایع

همان‌طور که اشاره کردیم، پالت‌های پلاستیکی توانستند به سرعت راه خود را به تمام صنایع باز کنند. در نتیجه به عنوان گزینه اول برای ساخت یک قفسه مناسب برای انبارداری شناخته شدند. این پالت‌ها به طور عمده، در صنایع زیر کاربرد دارند:

همچنین این نوع پالت در سردخانه‌ها، بخش حمل بار در فرودگاه‌ها، و اسکله‌ها به کار گرفته می‌شوند.

به‌عنوان نکته آخر باید یادآوری کنیم این نوع پالت به دلیل قابلیت بازیافت، حتی پس از مستعمل شدن، ارزش خود را حفظ می‌کند و قابل فروش هستند. به همین علت در صنعت بازیافت نیز نقش موثری دارند.

جایگزین پالت پلاستیکی

امروزه خیلی از صنایع که از پالت‌های پلاستیکی استفاده می‌کردند، مصرف این نوع پالت را کنار گذاشته و از پالت پرسی بهره می برند.

به دلیل اینکه جایگزین مناسبی برای پالت‌های پلاستیکی است و هم عمر مفید بالایی دارد و هم ویژگی های منحصر به فردی دارد که در پالت های دیگر کمتر دیده می شود. اگر مایل هستید اطلاعات بیشتر در مورد ویژگی های پالت پرسی به دست بیاورید مطالعه مطلب مربوط به آن کمک زیادی به شما خواهد کرد.

منبع: https://www.weepallet.com/applications-of-plastic-pallets/

4.5 2 رای ها
امتیازدهی به مقاله
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تمامی حقوق برای نئوپالت محفوظ است
طراحی سایت: مهدی ترکمان