چرا پالت پلاستیکی نخریم؟ [ همه معایب پالت پلاستیکی ]
پالت پلاستیکی در مقایسه با پالت چوبی یا پالت پرسی، مزایا و معایبی دارد. هرچند مزایای این نوع پالت بسیار زیاد است، اما لازم است معایب پالت پلاستیکی هم مورد توجه قرار گیرند. به طور مثال این پالتها در مقایسه با پالتهای چوبی، بهداشتیتر هستند و در صنایع غذایی یا دارویی، طرفداران بیشتری دارند. اما در عوض چون به راحتی به طبیعت باز نمیگردند، میتوانند پس از خارج شدن از چرخه مصرف، به محیط زیست آسیب وارد کنند.
به همین دلیل برای تصمیمگیری برای خرید پالت از جنس پلاستیک، باید کلیه نقاط قوت و ضعف آن را در کنار هم بررسی کرد و بعد تصمیم نهایی را گرفت. ما در این مقاله در مورد معایب پالت پلاستیکی صحبت خواهیم کرد. یک جایگزین مناسب هم برای پالت پلاستیکی به شما معرفی میکنیم. پس تا پایان این مقاله، همراه ما در وبلاگ نئوپالت بمانید.
فهرست محتوا
معایب پالت پلاستیکی چیست؟
پالت پلاستیکی جزء پالتهای پرکاربرد در صنایع مختلف است. این پالت، ویژگیهای مثبت زیادی دارد. اما برخی معایب پالت پلاستیکی، استفاده از آن را با مشکلاتی مواجه میکند. مهمترین نقاط ضعف پالت پلاستیکی به شرح زیر هستند:
- یکی از بزرگترین معایب پالت پلاستیکی این است که برای حمل بار، همیشه باید میزان تحمل وزن پالت را در نظر داشته باشید. از آنجاییکه پالتهای پلاستیکی قدرت تحمل اوزان بالا را ندارند، برای محمولههایی با وزنهای سنگین مناسب نیستند. قدرت پالتهای پلاستیکی، بر اساس سایز، ضخامت، کیفیت مواد اولیه و طراحی این پالتها متغییر است. اما پالتهای پلاستیکی اصولا برای حمل بارهایی با وزن کمتر از ۷۰۰ کیلوگرم به کار گرفته میشوند.
- معمولا پالتهای پلاستیکی در مقایسه با پالتهای چوبی، دوام و ماندگاری طولانیتری دارند. اما برخلاف پالتهای چوبی، در صورت آسیبدیدگی یا شکستن، قابل تعمیر نیستند. این نوع پالتها اگر دچار شکستگی شوند، باید کنار گذاشته شوند.
- اکثر مدلهای پالت پلاستیکی، بسیار گرانقیمت هستند و خرید آنها برای سازمانها، صرفه اقتصادی ندارد.
- با توجه به سطح صاف پلاستیک، اصطکاک بین اجسام و سطوح در پالت پلاستیکی بسیار کمتر از پالت چوبی است. به همین دلیل ممکن است در هنگام حملونقل با لیفتراک، تعادل بار به هم بخورد و محصولات از روی آن سُر بخورند. در نتیجه ایمنی بار یا کارکنان به خطر خواهد افتاد و ممکن است خساراتی به سازمان شما وارد شود.
- از جمله معایب پالت پلاستیکی این است که این پالتها پس از اسقاط شدن، برای بازیافت، نیاز به ذوب شدن دارند که انرژی زیادی صرف این کار خواهد شد. بنابراین هزینه بازیافت آنها نسبتا گران است. در ضمن مصرف بالای انرژی موجب ایجاد آلودگی در محیط زیست خواهد شد.
- این پالتها بیشتر در ابعاد استاندارد عرضه میشوند. اگر هم بخواهید پالتهای پلاستیکی با ابعاد سفارشی داشته باشید، تولیدکننده باید برای آنها قالب جدید تهیه کند. این کار هم زمانبر است و هم بسیار گران تمام خواهد شد.
برای شناخت بهتر و دانستن مزایا و معایب پالت پلاستیکی، خواندن این مقاله هم مفید خواهد بود: انواع پالت پلاستیکی و ویژگیهای آن که باید بدانید!
بهترین جایگزین برای پالت پلاستیکی چه پالتی است؟
این روزها در جهان، استفاده از نوعی پالت با نام پالت پرسی (پرسوود) متداول شده است. این پالتها مزایای زیادی دارند اما معایب پالت پلاستیکی و چوبی را ندارد. اگر میخواهید با این پالت بیشتر آشنا شوید و ویژگیهای آن را بدانید، این مقاله را هم مطالعه کنید: پالت پرس وود چیست؟ [12 ویژگی عالی پالت پرسی چوبی]
مزایای پالت پرسی در مقایسه با پالت پلاستیکی، عبارتند از:
- این پالت در مقایسه با پالت چوبی و پالت پلاستیکی، از مقاومت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل به راحتی نمیشکند و طول عمر آن بسیار بالاست.
- پالت پرسی وزن بسیار سبکی دارد. اما تحمل وزن بارهای بسیار سنگین را هم دارد. این پالت در حال حرکت، قادر به جابجایی بار با وزن ۱۸۰۰ کیلوگرم است. اما در حالت ایستا (ساکن) تا حدود ۴۵۰۰ کیلوگرم وزن را هم تحمل خواهد کرد.
- برخلاف پالتهای پلاستیکی، جنس این پالتها طوری است که با بار اصطکاک بیشتری دارند. بنابراین در حین جابجایی، تعادل بار حفظ میشود. در نتیجه ایمنی بار و پرسنل انبار به خطر نخواهد افتاد.
- یکی از نقاط ضعف پالت پلاستیکی این است که بعد از خالی شدن هم جای زیادی را در انبار اشغال میکنند. اما پالتهای پرسی، قابلیت ذخیرهسازی به صورت تودرتو را دارند. بنابراین پس از خالی شدن، فضای خیلی کمی را اشغال میکنند. به همین علت، بسیاری از انبارداران که با مشکل کمبود جا مواجه هستند، ترجیح میدهند از پالتهای پرسی چوبی استفاده کنند.
- بازیافت این پالتها راحت است. در ضمن این پالتها چه در زمان تولید و چه در زمان دور انداخته شدن، آسیبی به طبیعت نمیزنند.
- همانگونه که اشاره شد، یکی از معایب پالت پلاستیکی، قیمت بالای آن است. اما قیمت پالتهای پرسی در مقایسه با پالت پلاستیکی بسیار مناسبتر تمام خواهد شد. در نتیجه این پالتها حتی برای صادرات و ارسال کالا به اقصی نقاط جهان، مورد توجه صاحبان صنایع قرار دارند.
- بر خلاف لبههای تیز پالت پلاستیکی، لبههای گرد پالتهای پرسی، بستهبندی و حمل پالتها را آسانتر کرده است.
- پالت پلاستیکی در برابر گرما و در هنگام آتشسوزی تغییر شکل میدهد و خراب میشود. اما پالتهای پرسی، ضدحریق هستند. در نتیجه در برابر گرما و حرارت، تغییر شکل نخواهند داد.
راحتترین راه خرید پالت پرسی چیست؟
با توجه به اینکه پالت پرسی مزایای بسیار زیادی دارد و معایب پالت پلاستیکی و چوبی هم در آن اصلاح شده است، طی سالهای اخیر خرید و استفاده از آن بسیار فراگیر شده است. به همین علت اکثر سازمانها و کارخانهها تمایل دارند خرید این نوع پالت را با کمترین دردسر ممکن انجام دهند. اگر شما هم قصد تهیه پالت را دارید، خبر خوبی برایتان داریم. باید بگوییم آسانترین روش خرید پالت پرسی، سفارش تلفنی به یک تولیدکننده معتبر مانند شرکت نئوپالت است.
شرکت نئوپالت به عنوان نخستین سازنده پالتهای پرسی در ایران، پالتهای بسیار باکیفیتی تولید میکند. به دلیل رعایت استانداردهای جهانی، بهره گرفتن از ماشینآلات با تکنولوژی روز، استفاده از مواد اولیه مرغوب و به کار گرفتن نیروهای متخصص، کیفیت محصولات این شرکت با کیفیت بهترین سازندگان پالت در جهان، برابری میکند. به همین دلیل این پالت برای صادرات هم بهترین گزینه است.
اگر قصد صادرات کالاهای خود را دارید، خواندن این مقاله را هم به شما توصیه میکنیم: ویژگی پالت صادراتی چیست؟ + [معرفی بهترین پالت برای صادرات]
چنانچه شما سوالات یا ابهاماتی در زمینه خرید پالت پرسی دارید، میتوانید با برقراری تماس تلفنی با مشاوران این شرکت، پاسخ سوالات خود را دریافت کنید. به این ترتیب امکان سفارش پالتهای پرسی با دید باز و اطلاعات کافی وجود خواهد داشت.
منابع: plasticpalletsuk.co.uk و vanqo-plastics