راهنمای خرید پالت برای صنایع مختلف +[راهنمای جامع پالت 2023]
خرید پالت از آن دست خریدهایی است که اگر با درایت کافی انجام نشود، نه تنها مشکلی را حل نمیکند، بلکه میتواند دردسرساز هم باشد. به همین دلیل باید یک راهنمای جامع و کامل برای خریدن پالت در اختیارتان باشد که بدانید بر اساس چه اصولی باید آن را خریداری کنید. پس ابتدا لازم است با پالت، انواع آن، مشخصات هر کدام، نوع کاربری، کشور مبدا و مقصد و… آشنا شوید و بعد اقدام به خریدن پالت برای صنعت مورد نظر خود کنید.
ممکن است با وجود تولید پالت در ابعاد و اندازهها و جنسهای مختلف در بازار، انتخاب پالت مناسب دشوار به نظر برسد. رعایت استانداردهای پالتهای صادراتی هم مسائل مربوط به خودش را به دنبال دارد. بنابراین در زمان خریدن پالت، شما باید شرایط بار را به وضوح بدانید. به طور مثال باید بدانید وزنی که قرار است هر پالت جابجا کند، چقدر است. یا اینکه چه محصولاتی قرار است روی پالت قرار بگیرند. به علاوه باید ابعاد کارتنها یا بستههایی که روی پالت قرار خواهند گرفت را هم بدانید. حتی اینکه پالت در کجا مورد استفاده قرار خواهد گرفت نیز بسیار مهم است.
در راهنمای خرید پالت برای، ما به شما کمک میکنیم تا با انواع پالت و مزایا و معایب آنها آشنا شوید و اصول خرید آن را یاد بگیرید. پس پیشنهاد میکنیم این مقاله از نئوپالت را تا انتها مطالعه کنید.
فهرست محتوا
خرید پالت مناسب برای هر کسب و کار
پالتها از نظر ساختاری برای بلند کردن و جابجایی بار طراحی شدهاند. پس میتوانند برای بارگیری در یک کانتینر استفاده شوند یا از آنها برای انبار کردن محصولات در یک انبار بهره گرفته شود.
مهمترین نکته در انتخاب پالت، هدف استفاده از آن است. هرچند این موضوع ممکن است ساده به نظر برسد، اما مهم است که بدانید آیا پالت مصرف داخلی دارد یا برای جابجایی بار به خارج از کشور مورد نیاز است. اگر پالت برای صادرات استفاده میشود، قرار است به کشورهایی آسیایی برود یا اروپایی؟ چه محصولی و تا چه ارتفاعی روی پالت بسته بندی میشود. همه این نکات باری خرید یک پالت مناسب به شما کمک میکند.
پس بهتر است ابتدا برای دانستن نکات خرید پالت، جنسهای پالت را بشناسیم و با کارایی هر یک آشنا شویم.
اگر بخواهید دقیق تر بدانید پالت چیست می توانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید و هم با پالت و هم با انواع مختلف آن آشنا شوید.
راهنمای خرید پالت چوبی
هرچند به علت کاهش منابع چوبی، این نوع پالت به اندازه قبل کاربرد ندارد، اما هنوز هم در بسیاری از صنایع، استفاده از پالت چوبی متداول است.
مزایای خرید پالت چوبی عبارتند از:
- بالا بودن تعادل محصولات بستهبندی شده: اصطکاک بین جسم و سطح در این نوع پالت زیاد است. همین مورد باعث میشود که تعادل بار روی پالت بهتر حفظ شود. مثلا هنگام برداشتن کالا توسط لیفتراک در کارخانه، لغزش جسم کمتر خواهد بود.
- امکان بازیافت: اگر نگهداری از پالت چوبی به درستی انجام شود، پس از اتمام عمر آن میتوان از چوب آن استفاده کرد. چون چوب تا حد زیادی سالم میماند. از بازیافت چوب پالت میتوان پالت پرسی چوبی تهیه کرد.
- امکان تعمیر پالت: یکی از اصلیترین مزایای این نوع پالت این است که در صورت شکستگی یا آسیبدیدگی قطعهای از چوب، میتوانید به راحتی آن را تعمیر نمایید.
- سرعت و زمان آماده سازی پالت چوبی: یکی دیگر از مزایای خرید پالت چوبی این است که فرآیند آماده سازی آن سریع است.
معایب پالت چوبی
برای خرید پالت چوبی باید با معایب این نوع پالت هم آشنا شد:
- حداکثر عمر مفید این پالتها، دو سال است. البته گاهی در زمان کمتری مثلا یک سال بعد از خرید پالت چوبی، به علت شرایط آب و هوایی یا وارد شدن ضربات، ساختار آنها دچار مشکل میگردد. بنابراین باید آنها را از انبار خارج کرد.
- پالتهای چوبی در اثر ضربه خوردن، ترک میخورند و مستعد شکستگی میشوند. همچنین امکان کپک زدن پالت چوبی بالاست.
- این نوع پالت از نظر ایمنی، مشکلاتی دارد. چون میخها و پیچهای شل شده یا زنگزده میتوانند باعث آسیب زدن به محصولات شوند. در ضمن ممکن است میخهای درآمده، باعث آسیب به کارکنان انبار هم بشوند.
- پالت های چوبی سنتی سنگینتر از پالتهای پلاستیکی یا پرسی هستند. وزن قابل توجه آنها منجر به افزایش هزینه حملونقل میشود.
- این واقعیت که چوب، متخلخل و قابل نفوذ است نیز از معایب پالت چوبی به حساب میآید. چون چوب در اثر رطوبت، قارچ خواهد گرفت یا دچار آفت خواهد گردید. در ضمن حشراتی مثل موریانه هم میتوانند در آن نفوذ کرده و تخمریزی نمایند.
- طبق توضیحات آیتم قبل، لازم است این نوع پالتها قبل از ارسال به کشورهای خارجی، گندزدایی شوند که هزینههایی را به صادرکنندگان تحمیل خواهد نمود. در مورد گندزدایی پالت بیشتر بخوانید.
برای آگاهی از معایب پالت چوبی مطلب مربوط به آن را بخوانید.
راهنمای خرید پالت پلاستیکی
سالهاست که پالتهای پلاستیکی جایگزین بخشی از پالتهای چوبی قدیمی شدهاند. چراکه پلاستیک در مقایسه با چوب، دارای مزایای فوقالعادهای است. این ویژگیها عبارتند از:
- غیرمتخلخل بودن: بر خلاف چوبی که هنگام خیس شدن آب را به خود جذب میکند، پلاستیک فاقد تخلخل است. به همین دلیل در اثر رطوبت و خیس شدن، تغییر وزن پیدا نمیکند. ضمنا قارچ هم نخواهد گرفت.
- ایمنی بالا: پالتهای پلاستیکی یکپارچه هستند. بنابراین این خطر وجود ندارد که میخها یا پیچهایشان شل شده و به کارگران آسیب برساند. سطوح صاف و لبههای گرد پلاستیک هم بسیار ایمنتر از چوب است.
- فاقد بو و مقاوم در برابر مواد شیمیایی: پلاستیک مادهای بیاثر است و بویی به خود نمیگیرد. ضمنا در اثر آلودگی شیمیایی، به راحتی آسیب نمیبیند. بنابراین خرید پالت پلاستیکی برای حمل مواد بودار مناسبتر است.
- بادوام: پالتهای پلاستیکی معمولاً ده سال عمر مفید دارند. در حالی که پالتهای چوبی معمولاً یک الی دو سال عمر میکنند.
- عدم نیاز به ضدعفونی کردن یا گندزدایی برای صادرات: این موضوع برای مشاغل صادراتی که باید استانداردهای بینالمللی را رعایت کنند بسیار مهم است. چون هیچ آفت یا حشرهای به پالت پلاستیکی نفوذ نمیکند.
برای دریافت اطلاعات کاملتر در مورد پالت پلاستیکی، این مقاله را بخوانید: انواع پالت پلاستیکی و ویژگیهای آن
معایب پالت پلاستیکی
حال که مزایای پالت از جنس پلاستیک را برشمردیم، لازم است قبل از خرید پالت پلاستیکی، در مورد معایب این نوع پالت هم صحبت کنیم:
- قیمت بیشتر مدلهای پالت پلاستیکی در مقایسه با پالت چوبی، ارزانتر هستند. اما برخی از مدلهای آن، قیمتهایی بالاتر از پالت چوبی دارند.
- اصطکاک بین اجسام و سطوح در انواع پالت پلاستیکی نسبت به سایر انواع پالت کمتر است و گاهی اجسام روی پالتها سُر میخورند. همین امر، حملونقل محصولات موجود روی پالتهای پلاستیکی را دچار مشکل مینماید.
- طراحی برخی از انواع پالتهای پلاستیکی مانند انواع پایهدار، به گونهای است که این پالتها داخل هم نمیروند و حتی در زمان خالی بودن هم، فضای زیادی را اشغال مینمایند.
- این نوع پالت پس از دور انداخته شدن، اگر بازیافت نشود، به راحتی به چرخه طبیعت باز نمیگردد. به همین دلیل میتواند به محیط زیست آسیب زیادی وارد کند.
برای آگاهی از تمامی معایب پالت پلاستیکی، می توانید مطلب مربوط به آن را بخوانید
راهنمای خرید پالت آلومینیومی
اگر بعد از خرید پالت آلومینیومی از آن به درستی مراقبت کنید، دوام آن حتی تا بیست سال هم خواهد رسید. آنها ساختارهای سبک و در عین حال محکمی دارند. پالتهای آلومینیومی بیشتر برای جابجایی بارهای سنگین مانند قطعات خودرو، صنایع فلزی و غیره مناسب هستند. ویژگیهای این پالتها عبارتند از:
- وزن سبک در مقایسه با سایر پالتهای فلزی: سبک بودن این پالتها، باعث میشود که بتوان وزن مجاز بار روی پالت را بیشتر به محصولات اختصاص داد تا به پالتها. در نتیجه هزینه حملونقل بار به خصوص به صورت هوایی کاهش خواهد یافت.
- استحکام بالا: اگرچه آلومینیوم سبک است، اما به عنوان یکی از محکمترین موادی که میتوانید برای خرید پالت در نظر داشته باشید، به شمار میرود.
- نگهداری آسان: پالت آلومینیومی بر خلاف پالت چوبی، هیچ میخ، پیچ یا بست فولادی ندارد. در ضمن آلومینیوم زنگ نمیزند، پوسیده نمیشود و تاب برنمیدارد. چراکه پالتهای آلومینیومی دارای درزهای جوشی هستند که حتی با سالها استفاده، از هم باز نمیشوند.
- بهداشتی بودن: این پالتها به راحتی قابل شستشو هستند. در ضمن برای صادرات هم نیاز به گندزدایی ندارند.
- ضدحریق بودن: آلومینیوم تحت هیچ شرایطی نمیسوزد یا در مجاورت گرما تغییر شکل نمیدهد. این مزیتی است که هیچکدام از پالتهای دیگر از آن بهرهمند نیستند.
- سازگار بودن با محیط زیست: آلومینیوم قابل بازیافت است. بنابراین به آسانی به چرخه طبیعت باز میگردد و به محیط زیست آسیبی وارد نمینماید.
معایب پالت آلومینیومی
برای خرید پالت آلومینیومی، علاوه بر دانستن ویژگیهای مثبت، لازم است در مورد ویژگیهای منفی آن نیز اطلاعاتی کسب نماییم:
- این نوع پالت، گران قیمت است. به همین علت خرید پالت آلومینیومی، برای صنایعی که محصولات آنها، قابل جابجایی با انواع دیگر پالتها هستند، به صرفه نیست.
- این نوع پالت، نسبت به پالتهای پلاستیکی، چوبی و پرسی، سنگینتر هستند. به همین دلیل هزینه حمل به خصوص حمل هوایی را بالا میبرند.
- از نظر ایمنی، ممکن است به علت داشتن لبههای تیز، مشکلاتی را برای کاربران ایجاد نمایند.
راهنمای خرید پالت پرسی چوبی
بسته به موقعیت، خرید پالت پرسی چوبی چوب ممکن است بهترین انتخاب باشد. پالت پرسوود یک محصول جانبی چوب قابل بازیافت است که برای استفاده محدود طراحی شده است. اگر شما پالت را برای ارسال محصول به خارج از کشور یا ارسال بار به داخل کشور (بدون انتظار برگشت پالت) نیاز دارید، خرید پالت پرسوود بهترین گزینه به شمار میرود.
خصوصیات این نوع پالت عبارتند از:
- محکم و در عین حال سبک بودن: وزن پالتهای پرسی حدود 25 درصد کمتر از وزن پالتهای چوبی معمولی است. علیرغم سبک بودن و حمل آسان، پالت پرسی چوبی یک پالت محکم و بادوام است.
- اشغال فضای کم: از آنجاییکه پالتهای پرسی چوبی تودرتو هستند، وقتی در انبار نگهداری میشوند، فضای بسیار کمتری نسبت به پالتهای چوبی معمولی اشغال مینمایند. بنابراین خرید پالت پرسی برای انبارهای دارای فضای محدود، مناسب است.
- ایمنی بالا: در ساخت پالتهای پرسوود هیچ میخ یا پیچی به کار نمیرود. به همین خاطر برای کسانی که با آن کار میکنند، ایمن است.
- بهداشت: این پالتها هم بافتی دارند که قارچ و آفت نمیگیرد و هیچ حشرهای نمیتواند به آن نفوذ نماید. بنابراین برای صادرات نیاز به گندزدایی ندارند.
- سازگاری با محیط زیست: از آنجاییکه پالت پرسی چوبی یک محصول بازیافتی چوب است، بازیافت مجدد آن آسان است. به این ترتیب آسیبی به محیط زیست نخواهد زد.
این نکته را نیز باید بیان کنیم که پالت پرسی را میتوان بهترین جایگزین پالت چوبی و پلاستیکی دانست
معایب پایت پرسی چوبی
در کنار مزایای غیرقابل انکار پالت پرسوود، برای خرید این نوع پالت، باید معایب آن را هم مورد بررسی قرار دهیم:
- بهکارگیری برخی مواد شیمیایی در ساخت پالت پرس وود، ممکن است برای برخی افراد ایجاد آلرژی نماید. البته باید اشاره کنیم تعداد این افراد بسیار کم است. اما در صورت مشاهده حساسیت، افراد باید با ماسک و دستکش با این پالتها کار کنند.
- پالت پرسی در صورت شکسته شدن، امکان تعمیر ندارد و باید از چرخه حملونقل خارج گردد.
- هرچند پالتهای پرس وود در برابر رطوبت مقاوم هستند و به طور مثال اگر زیر باران قرار بگیرند، دچار مشکل نمیگردند. ولی اگر پالت پرسی برای طولانی مدت در شرایط جوی سرد و مرطوب بماند، مستعد آسیبدیدگی میگردد. به همین علت در مناطقی که شرایط آبوهوایی سرد با رطوبت بالا دارند، باید برای این نوع پالتها جایگاه خاصی در انبار در نظر گرفت.
خرید پالت پرسی چوبی از نئوپالت
امروزه بهره گرفتن از پالت پرسی به دلیل راحتی استفاده و دوام آن، در بسیاری از کارخانجات یا انبارها متداول شده است. به همین دلیل اگر شما هم قصد دارید پالت پرسی چوبی سفارش دهید، میتوانید با کارشناسان ما در مجموعه نئوپالت تماس بگیرید تا در مسیر خرید پالت پرس وود به شما کمک کنند.
منبع: material-handling